Szaktudást kínálunk

Nem sikerült a felvételid? Tanulj szakmát! Gyere közénk nyomdásznak!
Egy olyan csapat tagja lehetsz, akik mindig is a szakemberek elitjéhez tartoztak - anyagilag és erkölcsileg egyaránt.

PREPRESS (tervezés, szerkesztés, előkészítés)
Ha szeretsz a számítógép előtt ülni és alkotó munkát végezni, legyél kiadványszerkesztő.
Feladat: szöveg- és képfeldolgozás, tördelés. Esetenként tervezés, grafikai látványtervek készítése. Kiélheted művészi vágyaidat az igényesség és esztétikum határain belül. A végtermék a nyomóforma.
A képzés ideje: 2 év (érettségi után).

PRESS (nyomtatás)
Ha van műszaki érzéked, jó színlátásod és képes vagy önállóan gyors döntést hozni gyere és tanulj nyomdai gépmesternek.
Feladat: Az elkészült nyomóformáról történő sokszorosítás, azaz a nyomtatás. A folyamat történhet egy asztalon elférő kisgépen és több emeletnyi méretű nyomdagépeken. Komoly kihívást jelent, hogy minden egyes példány egyforma legyen, és a példányszám akár milliós nagyságrendű is lehet. Ennek megvalósítása a cél.
A képzés ideje: 2 év (érettségi után).

POSTPRESS (utómunkálatok, kikészítés)
Ha jó a kézügyességed és szereted is használni a kezed, de a komoly nagy teljesítményű gépek használata sem okoz számodra problémát, gyere tanulj könyvkötőnek. Az Alföldi Nyomda elsősorban könyvgyártással foglalkozik. Ezért nálunk a nyomtatást követő utómunka (ami egyébként nagyon sokrétű lehet a termékskálától függően), a könyvkötészet.
Feladat: a könyvek végső formájának, tetszetős külsejének a megvalósítása. Ez általában gépsorokon történik, de a míves kivitelezés (például a bőrkötés) csak kézzel készülhet.
A képzés ideje: 2 év (18. év felett).