2023-ban az Alföldi Nyomda két munkatársa, Szőllősyné Hegyesi Irén és Vas Zoltán Albin kapta meg a Hess András díjat, melyet a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöksége adományoz a tagvállalatok jelölése alapján. A díjat a kitüntetettek olyan kiemelkedő szakmai tevékenysége alapján ítélik oda, mellyel jelentősen hozzájárultak a cég sikereinek eléréséhez.

Szőllősyné Hegyesi Irén az Alföldi Nyomda ösztöndíjasaként 1983-ban szerzett diplomát a Külkereskedelmi Főiskolán. Az árosztályon végzett munkája során került közel az informatikához, amiből később szintén diplomát szerzett. Programfejlesztőként számos programot írt a vállalat részére, többek között a bér- és munkaügyi feladatok automatizálására. Az itt szerzett tudásának köszönhetően 2013. óta vezeti az oktatási és munkaügyi osztályt, ahol a rutinfeladatok mellett a szakképzés megszervezése, a debreceni nyomdászok utánpótlásának biztosítása is a feladata. A Hess András díj a négy évtized alatt az Alföldi Nyomda több területén végzett sikeres munkájának az elismerése.

Vas Zoltán Albin a kecskeméti Petőfi Nyomdából magasnyomó és ofszet gépmesterként került 1995-ben az Alföldi Nyomdába, abban az évben, amikor a Könnyűipari Műszaki Főiskolán a nyomdaipari mérnöki diplomáját is megszerezte. A termelésirányítás területén helyezkedett el, és 2001. óta a vállalat termelési főosztályát vezeti. 2002-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán gazdasági diplomát is szerzett. Ebben a munkakörben több, mint két évtizede precíz munkájával, csendes, de határozott személyiségével vezényli az ország piacvezető könyvgyárának a termelési folyamatait, szervezi csapatának a magas színvonalú szakmai tevékenységét. Irányítása alatt a nyomda több új szabványt vezetett be, szintet lépett a color menedzsment területén, és vált korszerű, hatékony és innovatív nagyüzemmé.

Gratulálunk kitüntetett munkatársainknak!